Leidinggevende opleiding Educatie

Solliciteer nu

Leidinggevende  opleiding Educatie

Bij de Christelijke Hogeschool Ede zijn we  bij de opleiding Educatie op zoek naar 

een leidinggevende om de personeelszorg 

voor de medewerkers goed vorm te geven

0,8 tot 1,0 fte · Ede

Bij de opleiding Educatie zijn we op zoek naar een leidinggevende voor ons docententeam. Weet jij talenten bij medewerkers naar boven te halen, te verbinden en te benutten? Heb jij een coachende stijl van leidinggeven? Beschik jij over professionele senioriteit en stevigheid en kun je zakelijk zijn in het behartigen van het organisatiebelang? Dan komen we graag met je in contact!

Wat ga je doen?

In deze functie ben je samen met een collega teamleider en de opleidingsdirecteur primair verantwoordelijk voor de personeelszorg voor de medewerkers binnen de opleiding Educatie. Je voert individuele resultaat- en ontwikkelgesprekken met medewerkers waarbij je aandacht hebt voor hun vitaliteit, vakmanschap en leervermogen. Je bent verantwoordelijk voor de (verdere) professionalisering van het team. Het matchen van medewerkers vanuit talent, ontwikkeling en eigen regie in combinatie met de benodigde capaciteit in onze opleiding maakt de functie zeer uitdagend. Als casemanager begeleid je zieke medewerkers bij hun re-integratie. In je rol als leidinggevende zoek je continue de afstemming met leden van het curriculumteam (die verantwoordelijk zijn voor de inhoud van het onderwijs), zodat jullie samen werken aan de kwaliteit van het onderwijs en aan goed werkgeverschap. In gezamenlijkheid geef je vorm en richting aan de besturingsfilosofie van de CHE binnen de opleiding Educatie. Verder ben je actief met het opstellen van de begroting en het maken van de (jaar)plannen. Naast het leidinggeven vervul je tevens een docentrol binnen de Academie voor Schoolleiderschap (Penta Nova). Je draagt zorg voor de organisatie, acquisitie en de uitvoer van de (na)scholingstrajecten.

Hoe ziet het team eruit?

De opleiding Educatie verzorgt de Bachelor Leraar Basisonderwijs in voltijd, deeltijd, zij-instroom en de Praktijkpabo, de Associate Degree Pedagogisch Educatief Professional en is daarnaast actief in de Masters Educational Leaderschip en Leren en Innoveren. Bij de opleiding Educatie zijn ongeveer 65 medewerkers werkzaam in blokteams. Hierbij werken mensen vanuit hun eigen vak (rekenen, taal, muziek, natuur, techniek, onderwijskunde) en leveren zij een bijdrage aan het geheel van het onderwijs. Het team werkt nauw samen en met elkaar zetten zij de schouders eronder om studenten op te leiden tot leraren en pedagogische professionals die impact hebben. 

Solliciteer direct

Wil je ons team komen versterken als Leidinggevende opleiding Educatie? Dan horen we graag van je!

Wat neem jij mee?

We zoeken een collega die zich herkent in en voldoet aan de volgende competenties:

 • Beschikt over professionele senioriteit, stevigheid en  zakelijkheid in het behartigen van het organisatiebelang;
 • Beschikt over meerdere jaren werkervaring als leidinggevende;
 • In het bezit van een relevante Masteropleiding (bijvoorbeeld: Educational Leadership, Bestuurskunde);
 • Samen met de andere leidinggevenden, het curriculumteam en de directeur, het leiderschap vormgeeft voor het geheel van de opleiding Educatie;
 • Een belangrijke bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van de teams;
 • Een coachende stijl van leidinggeven heeft;
 • Graag werkt in een team en meebouwt aan een gezamenlijk resultaat;
 • De kunst verstaat van steeds te bewegen tussen verschillende belangen: flexibiliteit versus stabiliteit, organisatie versus individu, ruimte geven versus sturen;
 • Bereid is om (na)scholing te verzorgen;
 • Ervaring heeft in het voeren van acquisitiegesprekken;
 • Bij voorkeur beschikt over relevante netwerken in het PO en VO;
 • Vanuit de christelijke identiteit op een positieve manier handen en voeten geeft aan de missie en visie van onze hogeschool.

Wat bieden wij?

De CHE is een organisatie waar je je volop kunt ontwikkelen en wisselende rollen kunt vervullen. Verder heeft de CHE goede arbeidsvoorwaarden zoals:

 • Inschaling vindt plaats in schaal 12 van de cao hbo (min. € 5.122,09 tot max          € 6.698,86 bruto per maand op fulltime basis). 
 • Een jaarcontract met intentie tot verlenging;
 • Een vakantietoeslag van 8%;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3 %;
 • Ruim 10 weken vakantie;
 • Goede studie- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Collega's aan het woord

Henk Langerak is Hoofd Huisvesting & Beheer  en vertelt graag over zijn motivatie om bij de CHE te werken. Bekijk de video van Henk hieronder. Klik hier voor de verhalen van andere collega's. 

"Werken bij de CHE is werken met een grote diversiteit aan mensen. Een omgeving waar mensen er echt toe doen en gezien en gehoord worden. Dat maakt het voor mij aantrekkelijk om bij de Hogeschool te werken."

Henk Langerak - Hoofd Huisvesting & Beheer

Wie zijn wij?

De CHE is een christelijke hogeschool, iets waar we trots op zijn. De organisatie gaat met de tijd mee, maar de basis blijft - ook na ruim 65 jaar - hetzelfde: de Bijbel, Gods Woord. We geloven dat God op een liefdevolle manier bij ieders leven en de samenleving betrokken is en dat er door Jezus Christus verzoening en hoop is voor de wereld. De CHE wil een goede en aantrekkelijke werkgever zijn waar  medewerkers zich thuis voelen, zich kunnen ontwikkelen en van elkaar leren. Wij verwachten van medewerkers dat zij bewust kiezen voor integratie van de christelijke levensovertuiging in het professioneel handelen. 

Heb je interesse?

Herken jij jezelf in het profiel en ben je enthousiast geworden? Dan zien we graag  jouw motivatiebrief en CV tegemoet via onderstaande sollicitatie button. In jouw motivatie lezen we ook graag hoe jij jouw christelijke identiteit tot uiting wilt laten komen in het werken binnen de Christelijke Hogeschool Ede.

De vacature is beschikbaar tot we een geschikte kandidaat geworven hebben.

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je terecht bij Harm van den Berg (teamleider Educatie) via hvdberg@che.nl, of bij Jannette Meiling (directeur  opleiding Educatie) via jmmeiling@che.nl. Voor meer informatie over de procedure kun je terecht bij Miranda Henken (HR-adviseur) via wahenken@che.nl. Je kan hen ook telefonisch bereiken via het telefoonnummer : 0318-696 300. 

Geïnspireerd door haar christelijke identiteit, hanteert de CHE een gelijke kansenbeleid en zet zich in voor diversiteit binnen de hogeschool. Gekwalificeerde vrouwen en mannen, ongeacht nationaliteit, culturele achtergrond, geaardheid of beperking zijn van harte welkom om te solliciteren.